כבר שנים לא מעטות שאני עובדת כמטפלת במוסיקה. בין השאר, ומראשית דרכי, אני עובדת עם ילדים על הרצף האוטיסטי. שיטות הטיפול רבות, מגוונות ושונות זו מזו. את חלקן אני מכירה טוב יותר ואחרות פחות לא לכולן אני מתחברת ובעיקר אין שיטה טיפולית שמטיבה עם כל הילדים ומשפחותיהם. כשגרתי במרכז הארץ ראיתי עד כמה הורים חשופים לשיטות הטיפול השונות, למטפלים שונים ולארגונים מקצועיים שפורשים חסותם על הילדים ומשפחתם – מנחים, מייעצים ולעיתים גם ממנים – לפעמים עד כדי בלבול.
בפריפריה המצב שונה עד כאב. מאז שעברתי להתגורר בצפון עבדתי גם במסגרות לילדים אוטיסטים. מסגרות של משרד החינוך. זכיתי לעבוד בצוות מקצועי, חדור מוטיבציה ויותר מכל חם ואנושי יותר מכל צוות טיפולי אחר איתו עבדתי, אבל בשונה ממסגרות במרכז מבנה הגן כאן בצפון היה אפרורי ומצויד בעליבות ובעיקר לא תאם את צורכי הילדים – תמונה כל כך שונה מגני תקשורת במרכז, המצוידים ומתוקצבים פי כמה. בכל פעם שנכנסתי לגן לבי נצבט. למה זה צריך להיות ככה? בכל השנים שאני פה, פרט למבצעי התרמה, כמעט ולא נתקלתי בפעילות של העמותות לילדים על הרצף האוטיסטי שכל כך פעילות במרכז. אמנם, הורים חדורי מוטיבציה ובעלי אמצעים יכולים לנסוע מרכזה ולקבל יעוץ הדרכה וטיפול. הם מפסיקים לעיתים לעבוד, חוקרים את הנושא לפני ולפנים, ונוסעים בדרכים שעות כדי לטפל בילד שלהם. כי להציל את הילד שלך זה לפני הכול. אבל מה שונה ילד אוטיסט בנהריה מילד במרכז? לו מגיע לקבל פחות?
כשעברנו להתגורר בצפון נהניתי יותר מכל מהתחושה של חזרה בזמן, מאיזה חום של היכרות אישית ואינטימית שכבר חסר בערים גדולות והמרכזיות. אבל יש תחומים שבהם חייבים לשמור את הפריפריה על אותו רצף זמן עם מרכז הארץ. עמותות, שזה עתה סיימו מבצעי התרמה, ופורשות חסותן על אוכלוסיה כמו ילדים אוטיסטים, חייבות לזכור גם את הילדים בפריפריה, לתת, להציע ולתמוך לפחות כמו במרכז ובעיקר בגיל הרך, הכל-כך קריטי.
תרועה נאלמה כותבת, מטפלת במוסיקה
הבת שלי בגן תקשורת נפלא במודיעין ואני יודעת עד כמה זה חשוב, נפלא, מסייע ומחזיק את כולנו. לכן אני מצטרפת מאוד לדעתך שנחוץ לחזק גם בפריפריה, איך מקדמים דבר כזה?
תודה רבה לי על תגובתך הכנה והאכפתית. גרתי 9 שנים במודיעין ובאמת יש שם אנשי מקצוע נהדרים והרבה מודעות. המצב פה שונה מאד ואני אשמח לכל רעיון מה אפשר לעשות. מאיפה בכלל להתחיל שינוי.
מסכימה איתך רקפת , יישר כוח לעשיה ולאכפתיות שלך ,ילד בפריפריה אינו שווה פחות ,ויש להשקיע בו כמו בילד במרכז
ויש חום מיוחד בפריפריה שאיננו קיים בעיר הגדולה והמנוכרת
וברוכה הבאה למטע
שבוע טוב לך
תודה חנה
אגב, הגבתי לפוסט האחרון שלך ביום שישי כך נדמה לי, אך משום מה התגובה לא התפרסמה. כך או כך, התענגתי על הפוסט ומצפה לספרך הנכתב.
היי רקפת יקרה התגובה לא נקלטה
אגב שתינו חולקות אותו בית הוצאה לאור גם ספרך וגם ספרי "לאורה"
הי חנה. כן, אני יודעת שאנחנו באותה ההוצאה, עכשיו גם באותה הבלוגיה 🙂
היי רקפת
צודקת, חשוב הדברים שאת כותבת מזכיר שצריך את הכוחות לשים לב איך מקשרים בן קצוות הארץ (גם נפשי, וריגשי)
להתראות טובה
תודה טובה. אני חושבת שחשוב שנהיה מודעים לפער שקיים בין המרכז לפריפריה, אני אפילו חושבת שלא ביטאתי אותו מספיק טוב. גם מעניין ומעורר מחשבה ההקשר שאת עושה בין קצוות הארץ לנפשי ולרגשי.