בננות - בלוגים / / קטע מתוך הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם
אַרְיָה - אשה שהיא אריה
  • ענבל אשל כהנסקי

    נולדה בירושלים ב1977, נושמת ברעננה. בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות. בוגרת סדנת שירה במכללת עלמא. בוגרת קורס מנחי קבוצות שירה ופרוזה של מתא"ן. בוגרת כיתת השירה 'מזמור 1' של משיב הרוח. פרסמה, בין השאר בדג אנונימי?, חלל, חוטם וYNET המקוונים, וב03, משיב הרוח, כרמל, שבו, דקה והליקון בדפוס. כי היא אוהבת מאד לראות את שיריה דרך עיניים אחרות. כיום ממארגני "אָלף קבוצת משוררים צעירים", העוסקת בעריכת שירים ופיתוח יצירתי של המשתתפים באמצעות סדנאות ודיונים ספרותיים. ערכה הפיקה והשתתפה בסדרת ערבי שירה של קבוצת אָלף גם בשיתוף עם "מרכז קהילתי בית בארבור" בתל אביב. ערכה הפיקה והשתתפה בערבי יצירה בכל הארץ. וגם בפעילות "דג-אנונימי? כתב העת העברי המקוון הראשון לשירה". כחברה ב"קסת- שזה לדיו וכאלה..", קבוצת משוררים שעסקה בעריכת שירים ופיתוח יצירתי של המשתתפים באמצעות סדנאות ודיונים ספרותיים, הפיקה והשתתפה בערב שירה של הקבוצה. Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"טבלה רגילה"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} נוצקה ועוצבה חברתית, תוך השתתפות בניהול, הפקה, בימוי ומשחק ברחבי הארץ במסגרת "מופע קולנוע האימים של רוקי". בעלת הוותק הארוך ביותר ב"רוקי" בישראל- 16 שנים ועדיין שם, אך בקצב איטי יותר. משם היא באה ולשם היא חוזרת. ספר שיריה פִּרְאֵי הַיּוֹם יצא לאור בהוצאת "כרמל" הירושלמית. והושק בנסיך הקטן בהשקה שנויה במחלוקת פנימית.    

קטע מתוך הכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם

 

סעיף כ"ז

(1) כל אדם זכאי להשתתף תוך חירות בחייו התרבותיים של הציבור, ליהנות מהאמנויות ולהיות שותף בהתקדמות המדע ובברכתו.

(2) כל אדם זכאי להגנת האינטרסים המוסריים ובחומריים הכרוכים בכל יצירה מדעית, ספרותית, או אמנותית שהיא פרי רוחו.


עד כאן.

 

5 תגובות

  1. אבל זה חשוב!! אוף..
    למה אתם לא מגיבים??

  2. נדמה שהסעיף הראשון של החירות הזו, ניתן ברוב העולם הדמוקרטי בצורה סבירה, בעוד הסעיף השני מנוצל לעיתים קרובות בצורה צינית ומכוערת, בצורה העוצרת את ההתקדמות, ע"י ניצול לא הוגן של זכויות היוצרים.

    • אבל כאן אתה ממש טועה. ברוב העולם הסעיף הראשון הוא זה שלא מיוסם- הפליה מכל סוג מטילה צל כבד על ההזכות ליצור. מאיפה אתחיל??!!
      אפליה גזענית, מגדרית, סוציואקונומית, בין יבשתית (אירופה/ אמריקה / אוסטרליה לעומת אסיה/ אפריקה / אנטרטיקה.. (סתם אין סוסים שמדברים עברית באנטרטיקה. אני חושבת..) בין דורית (לטובת המבוגרים, אלא ה??!!) ועוד ועוד..
      כיד הדמיון הרעה של כל המגבילים את הזכות להנות מהיצירה (כולל יצירות המדע, וכאן נכנסת גם הרפואה, עד כמה שאני מבינה)ומפירותיה הרבים. זהו.

© כל הזכויות שמורות לענבל אשל כהנסקי