בננות - בלוגים / / כל כך באופן יסודי
אני והעיר הקדושה
  • רונית בר-לביא

    חוזה השכירות שלי מצביע על כך שאני מתגוררת כרגע בירושלים. זה אומר שחם לי בקיץ אבל נסבל, שאני מוצאת את עצמי חלק ממיעוט קיצוני ומסוכן שהולך ונכחד בעיר הזו, שאני מעדיפה שקט כפרי ופסטורלי על פני צפיפות ורעש של עיר, שאין לי יותר מושג ממקומות חדשים לבילוי בעיר הזו, כי הפסקתי לחלוטין לצאת בה, ושבאופן כללי אני עדיין מעדיפה כאן על פני שם, אולי כי שם יותר פיח ויותר לחות ויותר רעש וצפיפות ולחץ, ונכון שגם הרבה יותר בנים שהם סינגלים ושווים לכאורה וכל זה, אבל כשיש הרבה ממילא לא מוצאים, אז מה רע לי פה בינתיים עם כל הנזירים המורמוניים,  הנוצרים-אוהדי-ישראל, המשיחיים למיניהם מכל קצוות תבל, ונציגי העיתונות-העוכרת-ישראל מכל אירופה רבתי ?? אחרי הכל, כשאת יורדת לך בכפכפים לקנות לחמנייה ושוקו בפיצוציה בתל אביב, איזה מיזוג אתני  כבר נכון לך ? מקסימום פועל רומני דלוח לרפואה. אבל בירושלים, כל גיחת סרק לרחוב מניבה מיזוג גלויות שלם שמהווה עילה לועידת פסגה אזורית לפחות. אז מי אני שאוותר על כובד אחריות שכזה, שלא להזכיר, על ההנאה המשונה שבזכות לגור במקום הדומה ביותר לעזה, בתחומי הקו הירוק ?? ובכן, לא אני. לא ולא. על כך ועוד, בטורים הבאים.

כל כך באופן יסודי

אף אחד מאיתנו לא מעז לדעת.
לפעמים אני רוצה לשאול, רק זאת:
למה אנחנו עצובים 
כל כך באופן יסודי.

כל אחד אצלנו
עצוב אחרת,
וכולנו מנסים 
ממש בכל הזמן
לשמח את עצמנו, את הזמן,
את השאר שדי דומה לנו,

לחיות כאילו יש ממה

בזמן שהאמת הזו
תלויה באופן יסודי
בברק חומק של עין
בזוית רפה של פה,
בסופי הערבים.

9 תגובות

  1. קשה להיות שמחים בכלא, רונית. ומצד שני רק שמחה תוציא אותנו מכאן מעט מעט.
    כמו השיר הזה, שעצם אמירתו השלמה מוסכת מידה של אושר לתוך העצב שעליו הוא מדבר.

  2. הבית האחרון – יפהפה.

    אולי התרופה היא למלא את הזמן, שלא יהיה לנו זמן לחשוב למה אנחנו עצובים.

    • למלא את הזמן עד כלות ,זהו סוג של בריחה ,איציק ,צריך להודות , ללמוד להודות על הדברים הקטנים המובנים מאליהם, ואז תבוא שמחה יש לי תפילה כזאת כל בוקר – תפילת השמחה, ומתוך שלא לשמה בא לשמה ,מן משחק כזה שהופך לאמיתי מכוח האמירה , לי זה עוזר ,ולך רונית, השיר יפה ונוסך שמחה מעצם כתיבתו, מכוח היצירה עצמה עצמה, ויצירה זו שמחה

  3. מירי פליישר

    שאלה מצויינת רונית
    גם בודהה שאל אותה כשגילה כי החיים הם סבל והציע כמה פתרונות
    כך גם כל הדתות.
    אבל השאלה בעינה עומדת
    כשהעולם כל כך יפה

  4. רוניתוש, זה עצוב וזה כל כל נכון. והבית האחרון נפלא בעיני.

  5. רונית בר-לביא

    תודה לכם, לכולכם.

    עד היום לא נכנסתי לכאן להגיב על זה אפילו ….

    • איפשהו קראתי שאנחנו נולדים מאושרים. שתינוקות נולדים מאושרים, פשוט כפי שהם. עם הזמן, החינוך, הצייתנות, החברה והציפיות אנחנו לומדים שיש כל מיני "דברים" שאנחנו "צריכים" לעשות/להגשים כדי להיות מאושרים (כסף, עבודה, השכלה, השתייכות, שיחבבו אותנו, שיאהבו אותנו ומה לא…) והחיים, שהיו מאושרים ופשוטים הופכים מתסכלים במרדף סיזיפי לחזור אל אותה תחושת אושר פשוטה ומולדת…ככל שנרדוף יותר, לפי משוואה זו – כך הוא יתרחק מאיתנו עוד יותר.
      אין לי שום הצעה בנדון:)

  6. אמל אבוזידאן

    שאלתך יסודית, וכך גם התשובה וזה מדרבן אותנו לגעת תמיד בשאלות יסודיות ללא חשש להתמודד עם המצב וכך נוכל, אולי להגיע לקצת שמח היכן שלא חשבנו …
    אמל

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות לרונית בר-לביא