בננות - בלוגים / / מתכונים לאנטיפסטי ווינגרט נוסח מיכה
הבלוג של מיכה שמחון
  • מיכה שמחון

    רחוב השומר 15 חיפה   אחוזה, חיפה נוה שאנן, חיפה בי"ס בארי בי"ס עירוני ג' השומר הצעיר נוער הליכוד נח"ל מלחמת לבנון מר"צ גשור אירופה אוסטרליה ניו זילנד תאילנד  יפן ישראל ירושלים אוניברסיטה אגי הרבה הונגריה תעודת הוראה גימנסיה רחביה מ.א. סוציולוגיה ואנתרופולוגיה יוליה קצת רוסיה בי"ס לצילום מוסררה הודו פלורנטין, תל אביב בי"ס לצילום מוסררה בי"ס גבעת גונן בקטמונים ירושלים סיגלית יד אליהו מכללת ספיר בי"ס לצילום גיאוגרפי  תלמה ילין ובאמצע התחתנתי התגרשתי התחתנתי לתמיד ועכשיו אבא טרי לאימרי מלמד באוניברסיטה העברית תעודת הוראה בסוציולוגיה ופסיכולוגיה מלמד במכון הטכנולוגי בחולון ועכשיו אבא טרי לעלמא

מתכונים לאנטיפסטי ווינגרט נוסח מיכה

 

החלטתי לפתוח את סדרת המתכונים שלי כאן במתכון פשוט מאד לבשלנ/ית המתחיל/ה
 
אנטיפסטי נוסח מיכה
החומרים:
2 לוף (כרישה) פרוס לטבעות או ל"אצבעות" (כ- 7 ס"מ)
(כחצי כרובית) פרחי כרובית מופרדים לגודל קטן עד בינוני
2 תפוחי אדמה פרוסים לטבעות
3 קישואים פרוסים לטבעות
1-2 חצילים פרוסים לטבעות
1-2 בטטות בינוניות פרוסות לטבעות
חתיכת דלעת (15-20 סמ"ר) פרוסה לפיסות (1-2 ס"מ עוביין, בגודל פתי בר)
2-3 גזרים פרוסים לטבעות
2-3 פלפלים פרוסים לטבעות או לפיסות או בשלמותם
5-10 שיני שום קלופים (או לא קלופים, כרצונכם)
ועוד ירקות כיד הדמיון והטעם.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180C) (6-7 בבורר)
משמנים תבנית בשמן זית, מוסיפים את הירקות לא במעורב, שכן זמן האפייה שלהם שונה, לשמן את הירקות, בשיטת מירב מיכאלי (כלומר בידיים) בשמן זית ולתבל.
התיבול:
כל הרעיון הוא תיבול דיפרנציאלי. תבלינים מתוקים עם מעט עוקץ חריף או פיקנטי לירקות המתוקים ותבלינים ירוקים ושום לשאר ירקות.
על הגזר, הדלעת והבטטות לשים מוסקט טחון, מעט גרעיני כוסברה טחונים, וטיפה פלפל שחור בשביל הקונטרה. ניתן ללכת רחוק יותר עם זה (ולהפוך את זה להודי במקצת) ולשים קצת זנגביל (ג'ינג'ר) או הל טחון.
 על שאר הירקות לפזר תבלינים ירוקים: אורגנו, טימין (קורנית), מיורן, נענע מיובשת, רוזמרין. (לבחור אחד לכל ירק, שיהיה מעניין ומגוון) אני בד"כ שם על תפוחי האדמה ענף רוזמרין (מכל אי תנועה מצוי בירושלים) ועל הקישואים נענע או מיורן. על הכרובית מיורן ועל החצילים אורגנו או טימין, על הכרישה מיורן או אורגנו וכד'. לפזר על הירקות הלא מתוקים מעט פלפל לבן (אם אין אז שחור) ומלח. לשבץ ביניהם את שיני השום. ולאפות בתנור.
שימו לב: הירקות צריכים היפוך פעם אחת בד"כ כדי שלא יתייבשו מלמעלה והם מוכנים בזמנים משתנים. אז לשים לב ולהוציא כל אחד בעיתו או לשים בתנור בזמנים שונים.
אופן ההגשה:
להגיש על צלחת שטוחה וגדולה או מגש יפה. ניתן לשים על הכל רוטב ויניגרט או להגיש בנפרד בקבוקון למזיגה עצמית. פוקצ'ה ביתית, ג'בטה או אפילו פיתות או חלה מהווים ליווי מתאים.
ניתן לשים ליד צלחת לבנה עם שמן זית וצנוברים וצלחת נוספת עם שמן זית וזעתר לטבילת הלחם.
ורוטב שילווה את האנטיפסטי וגם כל סלט חסה או ניסואז ואפילו ארטישוקים מבושלים במים רותחים.
 
רוטב ויניגרט של מיכה
 
למזוג לבקבוק ריק בגודל של 250 מ"ל:
1/3 שמן זית
2/3 חומץ בן יין לבן
2 כפות אבקת חרדל או כף אחת חרדל מוכן (צרפתי, עדיף)
10-15 גרעיני פלפל שחור שלמים
5-8 שיני שום בגודל בינוני פרוסות למקלונים או לפרוסות
כפית מלח
כפית סוכר או דבש
1-2 ענפים של רוזמרין או טימין (קורנית)
נערו את הבקבוק היטב ומזגו על סלט ירקות וחסה או על אנטיפסטי
הרוטב משתבח עם הזמן (שבועות וחודשים ספורים) ואין צורך לשומרו במקרר.
 
·         אפשר לוותר על החרדל
·         אפשר לסטות מהמתכון הקלאסי ולהחליף את הרוזמרין או הטימין במיורן או אורגנו
·         אפשר לשים חומץ בן יין אדום ואפילו חומץ תפוחים
·         שמן זית ישראלי חזק וגס בטעמו יותר מזה האיטלקי או הספרדי, אז תחליטו אם אתם עדינים או גסים… אני גס
·         אפשר לשים כמה עגבניות מיובשות בבקבוק. הן תצבענה את הכל באדמומיות ותיתנה לכל מתיקות אופיינית
·         לכו עם הטעם שלכם
 
בתיאבון!!!
אני מבטיח מתכונים מורכבים בהרבה בהמשך.

 

4 תגובות

  1. חייבת להתוודות שאני מכורה לזה,
    בכל טיבול אפשרי
    ואפ אפשר עם שמן שום במקום שמן זית זה מצויין, ואפילו מרחיק ערפדים;)

    בתאבון גם לך
    =)

  2. מירי פליישר

    תודה מיכה
    כשהחום יעבור אני הולכת להשתמש בתפריטים שלך. דבר ראשון הוויניגרט.

© כל הזכויות שמורות למיכה שמחון