בננות - בלוגים / / ביקורת של טלי לטוביצקי
שחרחורת
  • איריס אליה כהן

    איריס אליה-כהן, סופרת ומשוררת, כלת פרס ראש הממשלה ליצירה לשנת 2015. "מַכְּתוּבּ" (הקיבוץ המאוחד, 2011), זכה בפרס שרת התרבות ובפרס רמת גן 2012; ספריה "דושינקָא, נשמה" (הקיבוץ המאוחד, 2013), ו"גלבי" (ידיעות ספרים, 2016) נמנו שניהם עם תריסר המועמדים לפרס ספיר. שירים מתוך ספרי שיריה "שחרחורת" (הוצאה עצמית, 2014) ו״פלא״ (ידיעות ספרים 2017) תורגמו לאנגלית, צרפתית וספרדית, פורסמו בעיתונות, בכתבי עת ובבמות אחרות בארץ ובעולם, רבים מהם הולחנו ומבוצעים על ידי אומנים שונים ולאחרונה נכנסו שניים מהם לתוכנית הלימודים הארצית בספרות. המופע "פלא – משירי איריס אליה-כהן" ובו שירים שהלחין אמיר עמרמי למילותיה של אליה-כהן, בביצוע מורן קשרו-עקרבי, עולה בימים אלה על הבמות ברחבי הארץ.

ביקורת של טלי לטוביצקי

 

טלי לטוביצקי היא משוררת צעירה, מופלאה לטעמי, שפגשתי באחד מערבי הקריאה האחרונים. אני מקווה להביא משיריה או לעשות קישורים לכמה נבחרים מהם בקרוב. את ספרה "נסי מילים כלליות יותר" סיימתי חנוקה ממש. מומלץ מומלץ. מומלץ. 

זה מה שהיא חושבת על מכתוב:

http://www.mysay.co.il/articles/ShowArticle.aspx?articlePI=aaamun

 

2 תגובות

  1. הי איריס, הקשב המחודד שמאפיין את הגיבורה המרכזית זה משהו שאני חווה ממך איריס האדם, ומיוחד בעיניי לדעת להעביר אותו לדמות.
    כבר כרגיל,יופי של בקורת….רק אולי די כבר להיות כזאת עסוקה, נראה לי שמבוסטון היינו יותר בקשר מעכשיו:)
    נשיקות,
    סיגל.

    • איריס אליה כהן

      היי סיגלי מתוקה. את צודקת. אני באמת מידי עסוקה, אבל זה מתכון די מוצלח לשכחה (את יודעת… כאבים, פחדים… כל מיני) אז טוב שככה.

      נשיקות, אהובה. כמה טוב שאת את.

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות לאיריס אליה כהן