קיץ, אני בחופשה מהחיים. לא כותבת רק מסתובבת עם בתי בתערוכות ובערב אנחנו יוצאות לשמוע מוסיקה ולשתות משהו, אבל הספורים רודפים אחרי שאכתוב אותם. הייתי אצל רופאת השיניים שבדרך כלל מדווחת לי על בתה היפיפיה. הפעם שמעתי אותה אומרת לסייעת משהו על חמורים. בתנועת יד{הפה היה פעור} סמנתי לה שתמשיך והיא ספרה שהיא מטפלת בארבעה חמורים, חולים וירודים שהתעלללו בהם והיא משקמת אותם בחצרה, בהתחלה היו שלושה,היא ספרה, קבוצה מגובשת ופתאום הופיע עוד אחד, רזה צולע ופצוע קשה, עמד ליד הגדר ולא הפסיק לנעור עד שהכניסו אותו, התברר שברח מכפר ערבי אחרי שעבר התעללות קשה וחיפש מסתור, "החמורים האחרים לא מקבלים אותו," אמרה הרופאה, "גם ערבי וגם נראה רע, מסכן, הם מתעלמים ממנו," אחרי שראיתי בפלאפון שלה תמונות שלהם והתפעלתי בצורה שעוררה בה גאווה אימהית, יצאתי כואבת החוצה וכדי לנחם את עצמי נכנסתי לחנות נעליים, על כסא קטן מול המוכרת ישבה בחורה צעירה, מדדתי, "את חושבת שזה יפה שמלכת מרוקו תלבש מיני?" היא שאלה אותי, עניתי שתלוי בת כמה היא ואיך היא נראית, "לא,את לא מבינה" היא אמרה "בכל מקרה זה לא מכובד מלכת מרוקו צריכה ללכת רק עם חליפות ושמלות" הסכמתי ושאלתי מי המלכה "זו אחותי" היא אמרה, התפלאתי מעט ואז היא הסבירה לי שאחותה אמנם גרה בארץ והיא לא היתה מעולם במרוקו וההורים שלה תימנים, אבל היא יודעת שהיא מלכת מרוקו, המלכה האמיתית זה היעוד שלה, "ומי שזה היעוד שלו חייב להיות מה שהגורל שלו אומר לו" אמרתי שהיא צודקת לגמרי כי יעוד זה יעוד, ואז היא ספרה לי שהיום מלכת מרוקו סגורה בבית כי אנשים לא מכירים בה, "היא נשארת לבדה עם המלכות שלה".
יצאתי מהנות עם שני זוגות סנדלים ועם ספור בראש, בלילה שני הספורים התערבבו לי. החמורים הלכו בשורה, בראשם החמור הערבי הלא מקובל ועליו רכבה מלכת מרוקו, גאה ויפה עם שמלה ארוכה מזהב.
גברת-ילדה
גברת-ילדה כותבת פרוזה ושירה למבוגרים ולילדים
הסיפורים רודפים, ולא נראה שאת ממש בורחת 🙂 אבל הגדלת לעשות וחשפת פה בסיפור ארספואטי איך שני סיפורים שסיפרת מתרקמים לאחד.
תודה אמיר, באמת ארספואטי, בעיקר ארס..
אוי חני, התפוצצתי מצחוק
איזה סיפור מדליק וציורי, מהחיים ולא מהחיים
מדהים איך שאת כותבת, מערבלת, וכותבת
ואת בעצמך מלכה
חני, נדמה לי שהסיפור הזה גם מושפע מהחמורים הירדנים של מירי, לא?
איזה חמורים ירדניים בדיוק? פספסתי משהו?
איריסית כמה כיף שצחקת! זה טוב בימים חמים אלו לנשמה
איזה חופש כלבבי, חני.
סיפורים מקוריים של אנשים מקריים,
ואת מהמקשיבים.
החופש האמיתי והכייפי הוא בראש,
או מתחיל בראש.
הצחקת אותי מאד.
כל כך צודקת חופש אמיתי בראש, רונית, וכמה קשה לגרום לזה..
אהה, חני…סיפור הזוי לקיץ לוהט. מה שהחום עושה לנו. אבל איך שאת כותבת… משב רוח רענן.ויעוד זה יעוד, המשיכי!
(((:
תודה לוסי נעים להחשב משב
נהניתי חני! וזה הרבה בחום הזה
תודה
מירי מירי, אכן זה הרבה בחום, חתולים סובלים פחות
אמוש…כל כך הזוי, ומוזר….זה אדיר! הדרך שבה שילבת את הסיפורים שרק היית המאזינה להם, ויצרת משניהם מעין פנטזיה הזויה שכזאת….זה יפיפה!התמונה של החמורים בשורה והמלכה עליהם- זה יפיפה-את גאון! אני מחכה לסיפור ארוך של ההזייה הזאת,,,ואני מדמיינת את מלכת מרוקו עם הסנדלים שלך על רגליה, על גבי החמור, מהלכים להם בשדרות רמת השרון:)
מקסים ,חני, איך בשני הסיפורים שלך כלולים נושאים ליצירות שלמות ואת עשית מהם ספור מלא חן והומור המרמז על נושאים רציניים – יפה. המציאות היא מכרה זהב לסיפורים
חני, משעשע ונוגע ללב כאחד איך החמור הערבי המסכן ומלכת מרוקו הבודדה הופכים ליחידה סיפורית המחכה להמשך. בהחלט.
רות, יפה הקשור שלך הבדידות של שניהם, היותם מבודדים, לא חשבתי על זה איך שהכל מתקשר
תודה חנה, את מהרואות מעבר ובין המילים
תמונה יפה לולי, אולי רקוד החמורים? נסי לדמיין
ממש ממש יפה חני ומאוד אגדתי, הלכת לחפש
חמרוים ומצאת מלוכה..
יפה סיגל, ושאול באמת אהוב עלי מכולם
כשמוכרת בחנות נעליים נעשית פילוסופית, הגיעו ימות המשיח, והנה – ארבעה חמורים מחכים להובילו. אהבתי את החיבור, חני.
תודה לבנה, אני לא בטוחה שדווקא פלוסופית הוא הכינוי המתאים לה… אבל אולי
קטע נפלא, אני מתה על הראש שלך חני.
אגב, הכרתי מישהי שהיה לה חמור בתור חיית מחמד, והם היו ממש מאוהבים, אבל בעל הבית החדש שלה בכפר אסר על חיות כאלה, והיא נאלצה לתת אותו למישהו, והיום מתגעגעת אליו בטירוף. ולאח של גיסתי יש חמור נהדר בחצר שלו הכפר. אלו חיות נפלאות, חכמות ברמות ומלאות אהבה.
תודה יעל, בדיוק קראתי השבוע שחמורים הם מאוד אינטלגנטים הרבה יותר מסוסים, חיות נפלאות!
יצאת לא רק עם אחלה סיפור אלא גם עם שני זוגות סנדלים ?!!!
לזה קוראים הספק שחבל על הזמן 🙂
ריקי בסנדלים אני חזקה מאוד… בספורים פחות לאחרונה.
חני, נהניתי מאד, חייכתי והתפלאתי על כשרונך.
עקיבא
תודה עקיבא נעמה תגובתך