אוקי. חטטתי ברחבי הרשת בחיפוש אחר מתכון ריזוטו. מצאתי כל מיני דברים מעניינים ובסופו של דבר ערבבתי משהו משלי.
אז למצרכים:
5 כפיות (קטנות) אבקת מרק
5 כוסות מים
2 כוסות אורז (עדיף ריזוטו כמובן, עובד טוב גם עם פרסי)
2 עגבניות
2 בצלים גדולים
מלח
פלפל
3 שיני שום
שמן זית
מכינים מרק (או לחילופין מרתיחים מים עם אבקת מרק).
קוצצים בצל גדול אחד ומתגנים בשמן זית. כאשר הוא מתחיל להיות שקוף מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן. יוצקים 2/5 מהמרק ומערבבים. לא עוזבים את התבשיל, מערבבים כל הזמן. יוצקים עוד 2/4 וממשיכים לערבב.
בסיר קטן מטגנים בצל נוסף ואז כשהוא שקוף מוסיפים את 2 העגבניות לאחר שחתכנו אותן. מבשלים עם מלח, פלפל ושן שום.
חוזרים לתבשיל, ממשיכים לערבב. יוצקים את חמישית סיר המרק שנותרה ומוסיפים 2 שיני שום קצוצים היטב. מוסיפים מלח ופלפל בהתאם לנדרש.
כאשר העגבניות התבשלו היטב שופכים אל תוך התבשיל. ממשיכים לערבב.
אם מקפידים על תושמת לב וחשוב יותר, על בישול באש נמוכה, לאחר שעה בערך יש לכם תבשיל מ-ד-ה-י-ם.