בננות - בלוגים / / המתכון המובטח
לובש את המכנסיים ונכנס למטבח
  • זיו קיטרו

    בן 28, נשוי למורטישיה (שם רשת) ואב לאמילי (שם רשת). סופר, עיתונאי, בלוגר ופודקאסטר המבלה את רוב ימיו בתוך הרשת. ספרי הראשון "המדריך השלם לעולם הקסוםש ל בני הפיות" יצא ב-2005 השנה הוצאתי את ספרי השני "השתקפויות" בפורמט קולי ובחינם. ספרי השלישי נמצא בתהליך כתיבה והוא נכתב לבני נוער ומבוגרים כאחד. לצד הכתיבה אני מתעסק במספר פרוייקטים, ביניהם iCast - פלטפורמה לקידום והפצה של פודקאסטים. אוהב לבשל, לקרוא (ולהאזין לספרים) ולצפות בטלוויזיה (גם אם היא לא איכותית).

המתכון המובטח

אוקי. חטטתי ברחבי הרשת בחיפוש אחר מתכון ריזוטו. מצאתי כל מיני דברים מעניינים ובסופו של דבר ערבבתי משהו משלי.

אז למצרכים:
5 כפיות (קטנות) אבקת מרק
5 כוסות מים
2 כוסות אורז (עדיף ריזוטו כמובן, עובד טוב גם עם פרסי)
2 עגבניות
2 בצלים גדולים
מלח
פלפל
3 שיני שום
שמן זית

מכינים מרק (או לחילופין מרתיחים מים עם אבקת מרק).
קוצצים בצל גדול אחד ומתגנים בשמן זית. כאשר הוא מתחיל להיות שקוף מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן. יוצקים 2/5 מהמרק ומערבבים. לא עוזבים את התבשיל, מערבבים כל הזמן. יוצקים עוד 2/4 וממשיכים לערבב.
בסיר קטן מטגנים בצל נוסף ואז כשהוא שקוף מוסיפים את 2 העגבניות לאחר שחתכנו אותן. מבשלים עם מלח, פלפל ושן שום.
חוזרים לתבשיל, ממשיכים לערבב. יוצקים את חמישית סיר המרק שנותרה ומוסיפים 2 שיני שום קצוצים היטב. מוסיפים מלח ופלפל בהתאם לנדרש.
כאשר העגבניות התבשלו היטב שופכים אל תוך התבשיל. ממשיכים לערבב.

אם מקפידים על תושמת לב וחשוב יותר, על בישול באש נמוכה, לאחר שעה בערך יש לכם תבשיל מ-ד-ה-י-ם.

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות לזיו קיטרו