בננות - בלוגים / / ספרות, מרחב, אידיאולוגיה
מספרים בחשיכה
  • אור גראור

    נולדתי ב-1982 בארה"ב ובגיל ארבע עליתי לישראל. רוב השנים, מה לעשות, גרתי בפתח-תקווה אבל בשנים האחרונות זכיתי לגור בתל-אביב. לאחרונה התחלתי דוקטוראט באסטרופיזיקה באוניברסיטת תל-אביב, בהנחייתו של פרופ' דן מעוז. במשך 2007-2008 גרתי בסין בעיר-הנמל שיאמן עם אשתי נגה שלמדה סינית באוניברסיטה המקומית. על חוויות היום-יום שלנו אפשר לקרוא במגזין המקוון של "מסע אחר". הסיפורים הקצרים שלי התפרסמו ברוב כתבי-העת בישראל, ובעיקר ב"קשת החדשה" בעריכת אהרן אמיר. ב-2006 הקמתי, יחד עם יעל טומשוב, את כתב-העת "אלמנך". 2007 הייתה שנה יוצאת מן הכלל. "צהרי יום ראשון על האי גרנד ז'ט" היה בין הזוכים בתחרות הסיפור הקצר של "הארץ"; יחד עם עליזה ציגלר ערכתי את האנתולוגיה "סיפורי הקשת החדשה"; ובתחילת יוני התחתנתי עם נגה גנני. בינואר 2009 יצא אור בהוצאת טובי ספרי הראשון "צייר המלחמות". התמונה בעמוד הראשי של הבלוג צולמה על-ידי מוטי קיקיון. פרסומים צייר המלחמות צייר המלחמות (הוצאת טובי 2009, ירושלים) שני צעירים מתחרים ביניהם בתחרות האחרונה של חייהם; ילד מוכיח לאביו שגם הוא יכול להיות גיבור; תלמידות בית-ספר עומדות במשמרות זה"ב בכפר פלסטיני; אמא לשניים מתאמצת לזכור את שמה; אישה מחפשת את חברתה שאבדה בציוריו של אדוארד הופר וצייר המלחמות טובל מכחול בצבע ומצייר בכאב את השלווה המופרת. 21 סיפורים בהם הדמויות חיות על הגבול: בין מציאות לדמיון, בין אמנות ליום-יום, בין שגרה לטרור. מטשטשים וחוצים גבולות, הסיפורים מושכים את הקורא לחוות א תעולמו המוכר מזוויות חדשות. צייר המלחמות באינטרנט צייר המלחמות בפייסבוק   אלמנך   אנתולוגיות סיפורי הקשת החדשה: ארבע השנים הראשונות, בעריכת עליזה ציגלר ואור גראור (כרמל 2007, ירושלים). האנתולוגיה מציגה את מיטב הסיפורים מ-16 הגיליונות הראשונים של “קשת החדשה”. בין המשתתפים ניתן למצוא את: נסים אלוני, ענת עינהר, ישעיהו קורן, יהושע קנז, אהרן אפלפלד, יחזקאל רחמים, ש. שפרה, יואב רוזן, בלה שייר, גונן נשר, עדנה שמש, בועז יזרעאלי, ליאורה ורדי ועוד. El Pueblo del Libro, בעריכת ירון אביטוב (Libresa 2007, Ecuador). הסיפור “צייר המלחמות” מופיע תחת השם “Pintor de la Guerra”. משתתפים נוספים באנתולוגיה: אהרן מגד, יחזקאל רחמים, יצחק אורפז, לאה איני, יורם מלצר, עמוס עוז, שולמית גלבוע, מואיז בן הראש, תנחום אבגר, א.ב. יהושע, יגאל סרנה, אורציון ישי, יעל ישראל וירון אביטוב. האסופה הגיעה לראש טבלת רבי המכר ואף שולבה בתכנית הלימוד של כמה תיכונים בעיר קיטו ומחוצה לה. אחד אלוהינו, בעריכת ירון אביטוב ורן יגיל (כרמל 2008, ירושלים). הסיפור "קדיש חיים" מופיע בשער "יש אלוהים". האנתולוגיה כוללת יצירות של 66 מחברים, החל ביוצרים קאנוניים כגון ח"נ ביאליק ולאה גולדברג, וכלה ביוצרים הצעירים ביותר. על המשתתפים באנתולוגיה נמנים, בין השאר: יוסל בירשטיין, זלדה, אדם ברוך, יהודה עמיחי, אהרן מגד ודוד אבידן. על המשתתפים הצעירים יותר נמנים: שהרה בלאו, רוני סומק, יעל ישראל, משה אופיר, אריק גלסנר, נאוה סמל ועוד.  

ספרות, מרחב, אידיאולוגיה

קודם כל, אני מזכיר שמחר, יום ג", מתקיים ערב לזכרו של אהרן אמיר במרכז עינב שבגן העיר, תל-אביב. הפרטים של הערב מופיעים בפוסט הקודם שלי. מי שלא יכול להגיע מחר, מוזמן ליום עיון שיתקיים באוניברסיטת תל-אביב ביום ד" הקרוב. התכנית, בין השאר, כוללת מושב לזכרו של אהרן אמיר. להלן התכנית המלאה:

ספרות, מרחב, אידיאולוגיה
יום העיון לזכר יוסף האפרתי

יום ד", 25 ביוני – כ"ב בסיון, תשס"ח
בניין גילמן, חדר 496


12:00-13:30 – הרעיון הכנעני: מושב לזכרו של אהרן אמיר
יו"ר: זיוה בן-פורת
דן לאור: אמריקה כמשל
אבנר הולצמן: אהרון אמיר: סופר כנעני?

טקס הענקת מלגות ע"ש דר" פנינה אדלה מרמונצ"יק

14:00-16:00 – מרחבים אידיאולוגיים בשירה העברית
יו"ר: מיכאל גלוזמן
דנה אולמרט: בין מלחמת הלשונות למחלמת המינים: המשוררות הראשונות ושפת השירה
חמוטל צמיר: אמא אדמה וילדיה: תפיסת הילידיות בשירה העברית
סיגל נאור פרלמן: נתן ונתן בחולות: על הפואמה "עם אלתרמן בחולות" מאת נתן זך

16:30-18:30 – גבולות ומרחב
יו"ר: אורלי לובין
גלילי שחר: אנקדוטות מן המלחמה האחרונה: גוף וטקסט אצל היינריך פון קלייסט
עמית יהב: בין הומניזם ללאומיות: צוענים ברומן הריאליסטי האנגלי
שאול סתר: מחוץ לארון: קריאה לא-בורגנית בפרוסט

6 תגובות

    • חנה (טואג)

      סליחה על הבורות, אבל איזו רלוונטיות יש היום לכנעניות זה נראה לי צרות של עשירים מצטערת, ותודה כמובן על ההזמנה

      • אור גראור

        לא הייתי ממהר כל-כך להספיד את הכנענים. אני עדיין לא מכיר מספיק את האידיאולוגיה שלהם כדי שבאמת אוכל להגן (או להתקיף) עליה, אבל שמעתי פעם את אהרן אמיר אומר שלדעתו ישראל כבר כנענית במידה לא מעטה, למרות הנטייה שלה יותר ויותר ליהדות.

        הדוגמה הכי יפה שהוא נתן, לדעתי, הייתה הספרות העברית. שימי לב – ספרות עברית, או ישראלית, אבל בהחלט לא יהודית. הוא אמר שכשהוא היה ילד חנויות הספרים הכילו בעיקר ספרים בשפות זרות (אנגלית, צרפתית, גרמנית וכו") והיה מדף אחד של ספרים בעברית. היום, כידוע, המצב הפוך.

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות לאור גראור