בננות - בלוגים / / מסע אחר: סין
מספרים בחשיכה
  • אור גראור

    נולדתי ב-1982 בארה"ב ובגיל ארבע עליתי לישראל. רוב השנים, מה לעשות, גרתי בפתח-תקווה אבל בשנים האחרונות זכיתי לגור בתל-אביב. לאחרונה התחלתי דוקטוראט באסטרופיזיקה באוניברסיטת תל-אביב, בהנחייתו של פרופ' דן מעוז. במשך 2007-2008 גרתי בסין בעיר-הנמל שיאמן עם אשתי נגה שלמדה סינית באוניברסיטה המקומית. על חוויות היום-יום שלנו אפשר לקרוא במגזין המקוון של "מסע אחר". הסיפורים הקצרים שלי התפרסמו ברוב כתבי-העת בישראל, ובעיקר ב"קשת החדשה" בעריכת אהרן אמיר. ב-2006 הקמתי, יחד עם יעל טומשוב, את כתב-העת "אלמנך". 2007 הייתה שנה יוצאת מן הכלל. "צהרי יום ראשון על האי גרנד ז'ט" היה בין הזוכים בתחרות הסיפור הקצר של "הארץ"; יחד עם עליזה ציגלר ערכתי את האנתולוגיה "סיפורי הקשת החדשה"; ובתחילת יוני התחתנתי עם נגה גנני. בינואר 2009 יצא אור בהוצאת טובי ספרי הראשון "צייר המלחמות". התמונה בעמוד הראשי של הבלוג צולמה על-ידי מוטי קיקיון. פרסומים צייר המלחמות צייר המלחמות (הוצאת טובי 2009, ירושלים) שני צעירים מתחרים ביניהם בתחרות האחרונה של חייהם; ילד מוכיח לאביו שגם הוא יכול להיות גיבור; תלמידות בית-ספר עומדות במשמרות זה"ב בכפר פלסטיני; אמא לשניים מתאמצת לזכור את שמה; אישה מחפשת את חברתה שאבדה בציוריו של אדוארד הופר וצייר המלחמות טובל מכחול בצבע ומצייר בכאב את השלווה המופרת. 21 סיפורים בהם הדמויות חיות על הגבול: בין מציאות לדמיון, בין אמנות ליום-יום, בין שגרה לטרור. מטשטשים וחוצים גבולות, הסיפורים מושכים את הקורא לחוות א תעולמו המוכר מזוויות חדשות. צייר המלחמות באינטרנט צייר המלחמות בפייסבוק   אלמנך   אנתולוגיות סיפורי הקשת החדשה: ארבע השנים הראשונות, בעריכת עליזה ציגלר ואור גראור (כרמל 2007, ירושלים). האנתולוגיה מציגה את מיטב הסיפורים מ-16 הגיליונות הראשונים של “קשת החדשה”. בין המשתתפים ניתן למצוא את: נסים אלוני, ענת עינהר, ישעיהו קורן, יהושע קנז, אהרן אפלפלד, יחזקאל רחמים, ש. שפרה, יואב רוזן, בלה שייר, גונן נשר, עדנה שמש, בועז יזרעאלי, ליאורה ורדי ועוד. El Pueblo del Libro, בעריכת ירון אביטוב (Libresa 2007, Ecuador). הסיפור “צייר המלחמות” מופיע תחת השם “Pintor de la Guerra”. משתתפים נוספים באנתולוגיה: אהרן מגד, יחזקאל רחמים, יצחק אורפז, לאה איני, יורם מלצר, עמוס עוז, שולמית גלבוע, מואיז בן הראש, תנחום אבגר, א.ב. יהושע, יגאל סרנה, אורציון ישי, יעל ישראל וירון אביטוב. האסופה הגיעה לראש טבלת רבי המכר ואף שולבה בתכנית הלימוד של כמה תיכונים בעיר קיטו ומחוצה לה. אחד אלוהינו, בעריכת ירון אביטוב ורן יגיל (כרמל 2008, ירושלים). הסיפור "קדיש חיים" מופיע בשער "יש אלוהים". האנתולוגיה כוללת יצירות של 66 מחברים, החל ביוצרים קאנוניים כגון ח"נ ביאליק ולאה גולדברג, וכלה ביוצרים הצעירים ביותר. על המשתתפים באנתולוגיה נמנים, בין השאר: יוסל בירשטיין, זלדה, אדם ברוך, יהודה עמיחי, אהרן מגד ודוד אבידן. על המשתתפים הצעירים יותר נמנים: שהרה בלאו, רוני סומק, יעל ישראל, משה אופיר, אריק גלסנר, נאוה סמל ועוד.  

מסע אחר: סין

מסע אחר: סין
מאז ספטמבר 2007 נגה ואני גרים בסין, בעיר-נמל בשם שיאמן ששוכנת על אי בים סין המזרחי. בזמן שנגה לומדת סינית באוניברסיטה המקומית, אני כותב ואוכל. בין היתר, אני כותב שתי סדרות כתבות עבור המגזין המקוון של "מסע אחר". בסדרה הראשונה מופיעות כתבות על חיי היום-יום שלנו במדינה שעדיין מצליחה להיות שונה מכל מקום אחר בעולם; ובסדרה השנייה – כתבות על טיולים קצרים ברחבי סין.

רשימה מסודרת של כל הכתבות שהתפרסמו עד היום נמצאת בקישור הבא: מסע אחר: סין.

מהומות בטיבט? איך זה נראה מסין
מאז יום ו" האחרון מתנהלות מהומות אלימות בלהאסה, בירת טיבט. לאחרונה אף נראה שהן מתפשטות לריכוזים טיבטיים במחוזות נוספים בסין. בכתבה הבאה אני מתאר מה, אם בכלל, מדווחים על כך בתקשורת הסינית ואיך אנחנו בכל זאת מצליחים להתעדכן.

4 תגובות

  1. ברוך בואך.
    למה שלא תביא את הכתבה לכאן?

    • שלום שלום,

      תכלס, ברגע שהכתבות מתפרסמות הן שייכות למסע-אחר.

      מעבר לכך, במגזין המקוון שלהם יש עוד הרבה כתבות אחרות. אני אוהב את הרעיון שמי שקורא כתבה שלי אולי ימצא שם כתבות נוספות שיעניינו אותו.

  2. מסקרן ביותר לחשוב שיש משהו בסין שרואה, ומציץ לסינים. היתה לי פעם חברה סינית, והיא הייתה כל כך כנועה, כל משפט שני שלי היא הייתה בהלם, היום אחרי חמש שנים היא חזרה לסין ודי מאושרת, בחרה מקצוע חדש, מצאה בעל, ברגע שהתאים לה… היינו כל כך שונות
    המסורת שם היא כמו מסור.
    להת

  3. אור,

    הכתבה שלך ב"מסע אחר" מרתקת. לא רק בגלל להאסה. גם בגלל שינג"יאן. אל תשאיר אותי כשחצי תאוותי בידי.
    זרוק כמה מילים על שינג"יאן. מה גודלו של החבל? ממתי מגלה האוכלוסייה מגמות בדלניות? האם יש קשר בין המוסלמים בשינג"יאן למדינה מוסלמית ריבונית במזרח הרחוק? אילו אמצעים נוקטת האוכלוסייה, אם בכלל, נגד המשטר בסין? ואיך היא מדוכאת? אגב, גם חרבין מעניינת אותי. מפעם לפעם שמה עולה בתקשורת הישראלית (בשוליים) בגלל הקשר היהודי. אשמח לשמוע גם על זה, אם ייצא לך.

    וברוך הבא, אור.
    תביא עוד רשמים מסין (3,000 ק"מ בין להאסה למקום מושבך? זה בלתי נתפס).

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות לאור גראור