בננות - בלוגים / / מה אנחנו יודעים על בן הזוג שלנו?
אסנת בוקופצר - דמיון מודרך ו-NLP
  • אסנת בוקופצר

      אסנת בוקופצר, מטפלת ומנחה מוסמכת בכירה, מאסטר בדמיון מודרך, NLP, טיפול בטראומה, גשטלט, אימון ותרפיית קו הזמן.  טיפול אישי וזוגי, מנחת סדנאות לדמיון מודרך, NLP, העצמה אישית, חשיבה חיובית, פוריות, הריון, וזוגיות מאושרת.  מטפלת, מנחה ומאמנת, מתמחה בטיפול ופתרון משברים ושינויים ב- קריירה /זוגיות/חיים. מימוש עצמי. העצמת דימוי אישי, שחרור מטראומות, פוביות, חרדות, התמכרויות, תלות, אמונות, דפוסים ומחשבות מגבילות. פתרון קונפליקטים פנימיים, משברים, שינוי הרגלים, טיפוח מיומנויות תקשורת, שיפור ומיקוד חשיבה, שינויי התנהלות, תבניות מחשבה ורגש. פיתוח ושילוב היצירתיות לחיים, מערכות יחסים ויצירה. שינוי תוך זמן קצר, תוצאות לטווח ארוך, גישה חיובית ומעצימה המאפשרת חיבור ליכולות ולמשאבים האישיים של כל אחד ואחת.  הסמכות: הסמכה בינלאומית כ-  NLP Master Practitioner.  ו - Master Practitioner בתרפיית קו הזמן – Time Line Therapy מוסמכת בטיפול בטראומה בכלי ה-NLP. מנחה מוסמכת בדמיון מודרך. מוסמכת בתרפיית הגשטלט. מאמנת אישית ועסקית, לחיים, זוגיות, שינויים ויצירתיות.   אזור: תל אביב והמרכז טלפון: 054-4515075 אתר: http://www.nlptherapy.co.il   Osnat Bukofzer, Certified Master Practitioner of the Art & Science of Neuro Linguistic Programming (NLP), Guided Imagery, Trauma healing, Gestalt & Time Line Therapy (TLT).    specialist in: Self-Esteem Issues, Post Traumatic Stress, Emotional Disorders, Anxiety, Phobias, Stress Management, Life Transitions, Motivation problems, Substance Abuse, Relationship Issues.    

מה אנחנו יודעים על בן הזוג שלנו?

מה אנחנו יודעים על בן הזוג שלנו ?
 
משפטים כמו 'אני מכיר אותה כמו את כף ידי'.
או, 'אני מכירה אותו אפילו יותר טוב ממה שהוא מכיר את עצמו'.
נאמרים תכופות על ידי בני זוג החיים יחד.
האם באמת יש למשפטים אלה תוקף במציאות ?
מה אנחנו באמת יודעים, מכירים, מזהים, או מה אנחנו מנחשים, ממציאים, משקפים דרכו – בנו, אלינו, עלינו ?
איזה חלק מתוך זה משקף את ההכרות שלנו עם עצמנו ואיזה חלק באמת
יודע את בן-בת הזוג ?
 
המושג 'ידע' נמצא בתחום התפיסה שלנו, הן בחושים, או בשכל, או בהכרה.
ככול שתחום התפיסה שלנו רחב יותר כך גם הידע שלנו, אך תמיד הוא יימצא תחום/מוגבל.
 
הטלת ספק במה שאנו חושבים שאנחנו יודעים על בן/בת הזוג שלנו, הוא הצעד הראשון להרחבת תחום התפיסה שלנו, ואמר רנה דקארט:
"אני מטיל ספק, משמע, אני חושב, משמע אני קיים".
 
היכולת שלנו להטיל ספק במה שאנחנו חושבים, או יודעים, תאפשר לנו לראות, להבין, לקבל אפשרויות נוספות ובכך להרחיב את מפת השטח שלנו, לאפשר לעצמנו לאפשר גם לבן זוגנו אפשרויות נוספות, לא רק אלה שהתקבעו בנו, או אלה שקבענו על ו-ל-בן זוגנו.
 
כאשר ניקח צעד הצידה/החוצה, נתבונן מנקודת מבט זו, נקבל ללא שום עוררין את העובדה שלבן הזוג שלנו יש נקודות מבט ודעות משלו, אך באיזשהו אופן מעורר תמיהה רגשית, קשה לנו הרבה פעמים להכיל את העובדה הזו.
איך שהוא קיימת בנו האמונה "האבסולוטית" שהאופן שבו אנו חיים, חווים, רואים את העולם היא הדרך הנכונה, האמיתית, המספקת.
כאשר אנחנו מגלים/פוגשים את העובדה שבן הזוג שלנו אינו חושב, חי, מתנהג, מתנהל כמונו יש סיכוי שנחשוב שהוא אינו יודע, או שנקודת המבט שלו שגויה.
 
וכך, בהמשך אנחנו מתחפרים בתוך השקפת עולמנו, מגנים על עמדותינו, על ה"אמת" שלנו, ומשוכנעים שזו, זו המציאות היחידה.
לכן, אין לשום מציאות אחרת זכות קיום לצידה.
כאשר בעצם המציאות רחבה ומורכבת יותר מסך נקודות המבט של שני בני הזוג.
 
מדי פעם, רצוי וחשוב, לעבור עמדה ולהיכנס לתוך נעליו של בן הזוג ולראות, לחוות את נקודת מבטו, כדי להתחבר אל מחשבותיו, חלומותיו, בעיותיו, ואיך הוא רואה את הדברים מנקודת המבט שלו.
 
כך שהשלב הראשון בתהליך הוא ההבנה שאנחנו חיים בתוך עולמנו ובהרבה מקרים ומצבים התפיסות שלנו מוגבלות, כמו גם התפיסות של בן הזוג שלנו.
גם עולם המשמעויות שלנו שונה ותלוי המשפחה בה גדלנו, השפה בה דברנו, החברה סביבנו, התרבות.

כאשר נהיה מודעים לכך, נוכל לעבור לשלב הבא בתודעה ולגלות אינפורמציות שנחבאו מעינינו והבנתנו, ומן הסתם נוכל גם להבין מדוע נאמרו דברים, נעשו דברים, מה הייתה הכוונה הגלויה והנסתרת מאחורי התנהגות או אמירה כזו או אחרת, נוכל לגשר על אי הבנות, לפתוח את לבנו לאדם נוסף, או אפשרויות חדשות להזדהות, לאהוב.
 
כמו כן חשוב שנזכור שבני הזוג שלנו ברוב המקרים אינם מסוגלים לקרוא את המחשבות שלנו, התחושה שהייתה בנו בתקופה הראשונית, הרומנטית של הקשר בינינו, בה היכולת שלנו להתעלם מכל מה שאנחנו לא רוצים לראות מקבלת אספקט נוסף, בייחוד כאשר מערכת היחסים שלנו עברה שלב וקיבלה תווית של מחויבות כמו, אנחנו זוג, חיים יחד, עומדים להתחתן, תשומת הלב הרבה שהקדשנו כדי להגיע בדיוק למקום הזה מפנה את מקומה להתבוננות ממקום אחר.
 
בדרך כלל קשה בדיוק לומר מתי מתרחש השינוי, היכולת לחיות, ליצור אשליות מפנה את מקומה למציאות יומיומית, בה מתקיימים כללי התנהגות שונים, ציפיות אחרות, פעמים רבות מסתבר שהציפיות שלנו אחד מהשני אפילו סותרות זו את זו ועוד לא התחלנו לדבר על הציפיות שאינן מודעות, אלה שאנחנו נושאים בנו מאז ומעולם ואפילו אנחנו לא נתנו עליהן את הדעת.
 
כך שקריאת מחשבות או הציפייה שמישהו קורא את מחשבותינו אינה אופציה הבאה בחשבון בתקשורת בונה ומשמעותית בין בני זוג.
 
תקשורת משמעותית ומעצימה מתבססת על שיתוף, החלפת מידע.
היכולת לאפשר לעצמך ולבן זוגך להתבונן מתוך נקודת המבט שלך, כמו גם בתוך נקודת המבט שלו, מאפשרת לראות את הדברים גם ממקום אחר, מאפשרת הזדהות, הבנה, הכלה והכי חשוב אופציות נוספות לעשות שינויים בחיים המשותפים שיתאימו לשני בני הזוג באופן המתאים לשניהם.
 
כדי שבני הזוג יוכלו לאפשר לעצמם לעמוד בנקודת מבט נוספת מלבד נקודת המבט האישית שלהם רצוי קודם שיאפשרו לעצמם להטיל ספק אפילו קל במה שהם חושבים, מאמינים, יודעים גם לגבי עצמם ולגם לגבי בן הזוג שלהם ויאפשרו לעצמם לעשות את הצעד המשמעותי כל כך לראות את הדברים מנקודת מבט נוספת.
 
היכולת הזו תאפשר לכל אחד מבני הזוג להיות באמפטיה ולהרחיב באופן משמעותי את נקודת המבט, כך יוכלו בני הזוג לצמוח ולגדול ביחד, לשלב את הרצונות האישיים ולאפשר גם לרצונות של בני הזוג שלהם מקום של כבוד.
 
מכאן כבר אפשר להתחיל לתכנן את בניית הדרך המשותפת וכמובן לדעת באהבה את בן הזוג שלנו.

4 תגובות

  1. הי אסנת, קוראת את המאמרים שלך בהנאה ויכולה להגיב בהרבה יותר מ"הי אוסנת" ו"קראתי", המאמרים האלה פותחים מקום לכל כך הרבה כיוונים רק שאולי את בעניין של פרסום ולא בעניין של דיון אז אודה לתגובתך, ובינתיים לפוסט זה אציין בקצרה שלא מאמינה שמישהו יכול להכיר מישהו אחר כמו כף יד, אולי לתקופה מסויימת כן,בערך, אבל אנשים משתנים בלי הפסקה כך שכל הזמן צריך ללמוד את האחר, ואין סיבה לדעתי לרצות להיות במקום שיודע הכל , כשיש לפנינו את העצמי שגם אותו לוקח זמן של חיים שלמים ללמוד.

    • היי ותודה על תגובתך, צודקת בכל מה שכותבת. כמובן שאנחנו לא יכולים להכיר אף אחד כמו את כף היד.
      התייחסתי למה שאנשים מאמינים/חושבים שהם יודעים. היה לי חשוב למקד את תשומת הלב לעוד נקודות מבט, על פתיחות למפות שטח שונות. ואיזה מזל שאנחנו משתנים, מתפתחים, גדלים וצומחים כל הזמן.

      שתהיה שבת שלום

  2. טובה גרטנר

    היי אוסנת
    ואאו
    ספרי על עצמך… למה כתבת על נושא כזה?
    ניראה לי שזה נושא רחב כי גם אמא חושבת שהיא מכירה את הילדים שלה… גם לחברותיי לפעמים אני מתנהגת באדנות כאילו שאני מכירה אותן…
    כניראה כמו שכתבת, זה מהלך חשוב לכל אורך חיינו לנסות להכיר את עצמי, זה עבודה רבת שנים.
    להתראות טובה

    • תודה על תגובתך, אני מטפלת גם בזוגיות בנוסף לטיפולים אישיים. התמקדתי במקרה זה בזוגיות אך כמו שציינת זה נושא רחב וניתן להשליך אותו לכל התחומים ולכל מערכות היחסים בהם אנחנו משוכנעים שאנחנו מאמינים שאנחנו יודעים הכול. הכי חשוב זו המודעות שלנו והיכולת לקחת עוד נקודת מבט, או להתבונן על דברים מהצד כדי לאפשר לעצמנו נקודת מבט נוספת. והכי משמעותי כמו שציינת זה להיות בתהליך למידה תמידי גם לגבי אחרים וגם לגבי עצמינו, מה שיאפשר לנו התפתחות וצמיחה.
      המשך שבוע נפלא, אסנת.
      נ.ב. 🙂 באתר שלי תוכלי לקבל עוד אינפורמציות http://www.nlptherapy.co.il

© כל הזכויות שמורות לאסנת בוקופצר