בננות - בלוגים / / יום המשפחה
סירופ
  • זאב אנגלמאיר

    זאב אנגלמאיר הוא מאייר אובססיבי, אמן פסיכו אקטיבי, צייר קומיקס אסוציאטיבי ויוצר תל אביבי. ממציא שיטת "נישוק עכשיו" להיכרות עם בני ובנות זוג ברחוב והתנשקות מיידית.

יום המשפחה

 

 


                                       "ילדות מבשלות" בגרסת תמר אנגלמאיר 


מפנקס המתכונים של תמר אנגלמאיר

לכבוד יום המשפחה הקרב, תמר (5) חזרה מגן השחר וסיפרה שילדי הגן התבקשו להביא מתכון של המאכל האהוב עליהם. במקרה של תמר זה לא פשוט כי המזונות האהובים עליה הם בני משפחת הממתקיים: שוקולדים, סוכריות, ארטיקים, קרמבואים, ושלוקים. אין לנו מתכונים שלהם, אלא אם ללכת לפיצוציה ולקנות סוכריית מקל נחשב למתכון. לאחר סיעור מוחות הגענו למסקנה שהמאכל (המלוח) החביב על תמר הוא חביתה. התייעצות במייל עם אימהות מהגן הבהירה שיתר המרשמים יהיו יותר בכיוון של עוגיות טחינה וחיטה מלאה (רומי), סושי דלעת עם אבוקדו ושומשום שחור (עלמה),  וגלילוני עוף במילוי בטטה ואגוזים (ניצן). תמר התעקשה על חביתה. כך נאלצתי אתמול בערב תוך כדי עבודה על איור למדור "סקס ויחסים" ל"ידיעות" לפרט את מלאכת הכנת החביתה בשמונה שלבים פשוטים. ממחרתיים כל הורה בגן השחר יוכל להכין חביתה כזו לילדו/ילדתו. הצלחה מובטחת.
צילמתי את המתכון ב – 35 העתקים, כפי שנתבקשנו ע"י הגננות, כך לכל הורה בגן תהיה חוברת מתכונים. רעיון מעולה רק שהמתכון השימושי היחיד במקרה של תמר יהיה החביתה.         
ואלו מתכונים נוספים, טעימים ושימושיים – ספיישל לקוראות "בננות"!




                                                   עוד מתכונים מז. אנגלמאיר

 

 

33 תגובות

  1. עם גבס, בלי גבס, מדליק!

  2. איריס אליה

    טוב, יש לך כבר בננה מעריצה שאפשר לקחת על מריצה. סתם… אני לא כזאת שמנה. אבל אתה מצחיק אותי שחבל על הזמן.

    • תודה איריס.רעיון המריצה מאד מצא חן כעיני תמר(5),היא גם רוצה סיבוב

      • בעונג. תשלח אותה אלי. גם מתחוללת פה כרגע סופת שלגים… ומריצה על קרח יכולה להגיע למהירות של חמישים מייל בשעה… קצת קר, אבל שווה.

        • רק תזדרזו באכילת החביתות שלכן שלא יתקררו,ושלא יפלו פרורים על המריצה,שובבות!

          • אה. ואנגלמאייר. איך שכחתי… אם לתמר שלך יש נדוניה ראויה הרי שאני מציעה את איתן (5.5) שלי כחתן. אפשר כבר לסגור על תאריך חתונה נאה, בוא נאמר, 2.5.25 …
            היה סמוך ובטוח שבחתונה יוגשו חביתות מהסוג המשובח שהצעת.

            אם עדיין יש לך ספקות לגבי החתן (ההורס לכל הדיעות) אנא הצץ:

            http://www.blogs.bananot.co.il/showPost.php?itemID=14146&blogID=290

          • לגבי איתן החמוד(5.5),תמר(5)אומרת שעליה לפגוש אותו כדי להחליט.השם איתן מוצא חן העיניה.לגבי החביתות בחתונה היא מסכימה בשמחה,וגם לנו,איריס,זה יוזיל בהרבה את הוצאות הקייטרינג בארוע.

  3. זוכר את הספר ההוא של דודו גבע, שבו מראים כיצד נוצר הצ'יפס? חיילי צבא אחד עמדו למטה וזרקו תפוחי אדמה על החיילים של הצבא האחר שעמדו בראש המבצר. אלו זרקו עליהן שמן רותח…

    ואיך נוצרה השקשוקה? הבעל מזיין מאחור את אשתו שמבשלת עגבניות עם ביצים.

    ואיך נוצר המלאווח? כנ"ל, רק עם תימני ותימניה.

    • אגב, זה הספר ההוא עם הקטע על הרצל ובלפור מקק, שעשו משפט דיבה וזכו, וההוצאה נאלצה לעשות גרסה חדשה, זוכר?

    • השיטה הזאת להכנת שקשוקה לא בטיחותית,שכן האישה האוחזת במחבת הטפלון עלולה להרפות במהלך האקסטאזה
      ואז יזלגו הביצים הלוהטות על ביציו האומללות של הגבר ואבוי לאותה שקשוקה.המלאווח בטיחותי יותר אם לא מגזימים בחריף.

    • יעל,
      לגבי המלוואח:
      כמי שנמנה על עדת תימן,אני פותח בחקירה מידית,כדי לברר מי הדליף לך את הסוד הקולינארי הזה שהיה סוד כמוס במשך שנים …

      • קיבלתי משכנתי מתכון צנוע יותר:קוטפים משיח הג'חנון בצק עלים,את העלים האלה מטגנים במחבת ומגישים עם רוטב עגבניות וסחוג או טבסקו.

  4. גדול זאב. רבים התחבתו בשאלה, ואתה קמת והושעת לישראל!

  5. אהוד פדרמן

    תודה זאב אנגלמאיר על שאתה מתרגם לנו באופן מקסים, במילותיך ואיוריך, את הדמיון, היצירתיות והאיגיון של הילדים

    • לילדים יש לפעמים דמיון ויצירתיות שמפתיעים אותנו,הגדולים.זכור לי שיר עממי אודות ילד ששמו יהונתן שבדרכו אל הפעוטון טיפס על עץ גבוה לחפש אפרוחים.(בימים ההם כנראה עדיין לא הומצא הלול והתרנגולות היו מטילות את ביציהן על עצים)לא ברור מהשיר אם מצא השובב את מבוקשו,אך בפזמון מוזכר שיש חור גדול במכנסיו.מה הקשר בין החור לאפרוחים שחיפש? לאיגיון הפתרונים!

  6. זאב,
    איזה יופי!
    בעיקר אהבתי את הקטע עם הבייגעלה והמתתק – ממש מהחיים,
    עדנה

    • תודה עדנה,אנחנו מקפידים על בייגלה
      ללא יותר מידי מלח מפוזר עליו,בכדי שלא להתחרות במליחותה העדינה של החביתה.אם הילדה מסרבת לאכול את החביתה ניתן לטבול את הבייגלה במלח,כדי שהילדה תקבל את מנת המלח היומית החיונית להתפתחותה,ותגדל להיות ילדה ממולחת.

  7. לי עברון-ועקנין

    נפלא. סוף סוף שיטות הגיוניות להכנת אוכל! יום המשפחה שמח. 🙂

    • "סודו של המזון המעולה והבריא-
      כפית וחצי של הגיון בריא!"
      (מיקי מאוס)

      • הציטוט המדוייק(מתוך "מיקי מחפש משמעות"):
        "סודו של המזון המעולה והטרי-
        כפית וחצי של הגיון בריא"

    • מאז שגילו שהכולסטרול,הטפלון,המלח,הסוכר,הצבעי מאכל והשומן הרווי לא בריאים קיים חשש שיגלו שגם ההגיון הבריא עצמו לא כל כך בריא,כמו שחשבנו.

  8. תַּלְמָה פרויד

    בתור מחבתת חביתות חבותה, אני מלאת התפעלות. עד היום לא שמתי לב שאני מחביתה את המתכון של אנגלמאייר – בדיוק!
    יומשפחה שמח:))

    • תלמה היקרה,מתכון החביתה שפרסמתי ב"בננות"אינו המצאה בלעדית שלי,ואיני האחראי היחידי לו.אני רק שכללתי את הכנתה.מתכונים קודמים שמצאתי באינטרנט אינם מתעכבים על ערבוב הביצה,ובכך בעצם תרומתי.תוספת הבייגלה ליד החביתה היא שכלול נוסף,מן "טוויסט"מעניין לפרוסת הלחם ו/או הטוסט שאנו רגילים לקבל ליד חביתתנו.

  9. הכי טוב קניתי במו ידי
    האיורים שלך יפים ומשעשעים

  10. נהדר, פשוט נהדר! אין על חביתה! ופירה ושניצל ומרק צח עם שקדי מרק ו… להיות בת 5…

    • הכי שווה מכל אלה זה להיות בת 5,כשהטרדה העיקרית
      שלך ביום היא איפה השקית עם השקדי מרק,למשל,ולגמרי לגיטימי לפרוץ בבכי בגלל זה.

  11. סיגל בן יאיר

    ענק. נזכרתי בבת שלי שראתה לראשונה את הירח ואמרה לי שיש בננה בשמיים. והצהוב הזה נפלא, הזכיר לי את הגרסה המאויירת של בילבי משנות ה-70

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות לזאב אנגלמאיר