בננות - בלוגים / / דמיון מודרך ו-NLP – כלים לעבודה יומיומית
אסנת בוקופצר - דמיון מודרך ו-NLP
  • אסנת בוקופצר

      אסנת בוקופצר, מטפלת ומנחה מוסמכת בכירה, מאסטר בדמיון מודרך, NLP, טיפול בטראומה, גשטלט, אימון ותרפיית קו הזמן.  טיפול אישי וזוגי, מנחת סדנאות לדמיון מודרך, NLP, העצמה אישית, חשיבה חיובית, פוריות, הריון, וזוגיות מאושרת.  מטפלת, מנחה ומאמנת, מתמחה בטיפול ופתרון משברים ושינויים ב- קריירה /זוגיות/חיים. מימוש עצמי. העצמת דימוי אישי, שחרור מטראומות, פוביות, חרדות, התמכרויות, תלות, אמונות, דפוסים ומחשבות מגבילות. פתרון קונפליקטים פנימיים, משברים, שינוי הרגלים, טיפוח מיומנויות תקשורת, שיפור ומיקוד חשיבה, שינויי התנהלות, תבניות מחשבה ורגש. פיתוח ושילוב היצירתיות לחיים, מערכות יחסים ויצירה. שינוי תוך זמן קצר, תוצאות לטווח ארוך, גישה חיובית ומעצימה המאפשרת חיבור ליכולות ולמשאבים האישיים של כל אחד ואחת.  הסמכות: הסמכה בינלאומית כ-  NLP Master Practitioner.  ו - Master Practitioner בתרפיית קו הזמן – Time Line Therapy מוסמכת בטיפול בטראומה בכלי ה-NLP. מנחה מוסמכת בדמיון מודרך. מוסמכת בתרפיית הגשטלט. מאמנת אישית ועסקית, לחיים, זוגיות, שינויים ויצירתיות.   אזור: תל אביב והמרכז טלפון: 054-4515075 אתר: http://www.nlptherapy.co.il   Osnat Bukofzer, Certified Master Practitioner of the Art & Science of Neuro Linguistic Programming (NLP), Guided Imagery, Trauma healing, Gestalt & Time Line Therapy (TLT).    specialist in: Self-Esteem Issues, Post Traumatic Stress, Emotional Disorders, Anxiety, Phobias, Stress Management, Life Transitions, Motivation problems, Substance Abuse, Relationship Issues.    

דמיון מודרך ו-NLP – כלים לעבודה יומיומית

דמיון מודרך ו-NLP – כלים לעבודה יומיומית

במהלך המפגשים שלי עם מטופלים אני נשאלת פעמים רבות שאלות לגבי כלים לעבודה עצמית, שיאפשרו לתחזק את הטיפול בזמן ואחרי שהוא מסתיים. במאמר זה אספתי מספר תשובות לשאלות אלה וכלים לעבודה אישית.

התנועה והפתרון

שאלה: מה מאפשר להשתחרר מתחושת תקיעות מחשבתית או רגשית?

תשובה: באחד המחקרים שפורסמו לאחרונה במגזין Scientific" American" כותבת ג'סטין רודוס, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת אילינוי, שלעתים לאחר שאנחנו נמצאים לאורך זמן בתוך סיטואציה מסוימת בעבודה או בקשר בינאישי, אנו עלולים להרגיש תחושה של תקיעות או חוסר מוצא. היא מספרת שמחקרים אחרונים מוכיחים שוב ושוב שפעילות פיזית – הליכה, ריקוד וכד' – מאפשרת לשחרר את תחושת התקיעות, כמו גם למצוא דרכים חדשות ויעילות לפתרון בעיות.

לסיכום המחקרים היא מציינת, שאחת הסיבות שפעילות משפרת את הקוגניציה קשורה לזרימת הדם בגוף, ומוסיפה שכאשר אנחנו מתאמנים או נמצאים בפעילות גופנית, זרימת הדם מתחזקת בגוף ובמוח. יותר דם משמעותו יותר אנרגיה וחמצן – וזה בדיוק מה שמאפשר למוח שלנו לתפקד טוב יותר.

כאשר אנחנו מתאמנים ומזיעים, הדבר משפיע גם על היכולת הנפשית שלנו – בייחוד על החלק במוח האחראי על למידה וזיכרון – ומכיוון שהמוח פעיל יותר בזמן תנועה, זה מאפשר להגדיל את היכולות המנטליות שלנו. כך שלפעמים מספיק לצאת החוצה ופשוט ללכת. לאחר הליכה כזו תגלו במקרים רבים שמצאתם פתרון, פרופורציות חדשות למצב, או שאתם פשוט מרגישים יותר טוב.

השאלות הנכונות

שאלה: כיצד נלמד לשאול את עצמנו את השאלות הנכונות?

תשובה: לאיכות השאלות שאנחנו שואלים את עצמנו יש משמעות, מכיוון שהן ממקדות את הפוקוס הרגשי והקוגניטיבי שלנו, ומתוך כך הן בעלות השפעה על האופן שאנחנו חושבים ומרגישים.

לדוגמה: אנחנו יכולים לשאול את עצמנו: "למה זה תמיד קורה לי?" – ושאלה כזו מזמינה תשובה בהתאם.

אבל אם נשאל את עצמנו: "איזו הזדמנות קיבלתי כאן?" או "איזו למידה אני יכול להוציא מהמצב?" או "איך אנהג בפעם הבאה?" – שאלות אלה הינן שאלות מעצימות, המאפשרות לנו להתבונן על הסיטואציה מצידה החיובי, ומתוך כך למצוא פתרונות מתאימים.

אמנות שאילת השאלות מזמינה מודעות ותרגול, ומאפשרת לפחות שלוש תשובות חדשות לכל סיטואציה. כמו כן, כאשר נחליף בשאלה את המילה 'למה' במילה 'איך', נגלה נקודת מבט חדשה – כזו שתאפשר לנו למצוא פתרון מהיר ומדויק למצבים שנראו לנו רגע קודם בלתי פתירים.

הכוונה החיובית

שאלה: כיצד עורכים שינוי?

תשובה: כאשר אנחנו רוצים לערוך שינוי בחיינו או בעצמנו, חשוב קודם-כל לבדוק האם השינוי שאנו רוצים לערוך מתאים לנו. האם הרצון הוא שלנו, או שזו בקשה / דרישה של מישהו אחר.

לאחר מכן חשוב לבדוק האם כל החלקים שבתוכנו מסכימים לשינוי. אם ישנם חלקים המתנגדים לכך, יש לשאול את עצמנו מה הכוונה החיובית של החלק המתנגד – מה הוא רוצה בשבילנו, מה חשוב לו לשמר – ובהמשך לחפש באילו דרכים נוספות אנחנו יכולים לשמור על הכוונה החיובית של החלק. לעתים התשובה יכולה להיות "לשמור על הקיים" – ואז אפשר לבדוק מה יהיו הרווחים החדשים שלנו מהשינוי, ולוודא שרווחים אלה משמעותיים יותר מהמצב הקיים.

לאחר שאנחנו מוודאים שהשינוי אקולוגי וכל החלקים מקבלים אותו, ניתן לחפש ולמצוא כיצד נעבור את התהליך, באילו יכולות ומשאבים נשתמש כדי לתת לשינוי תוקף.

מכיוון שבמקרים רבים יש לנו נטייה לחזור להרגלים ישנים, חשוב לשמר את השינוי. לשם כך יש להתאמן עליו שוב ושוב – כדי לאפשר לתת-המודע לעדכן ולהפנים שהשינוי אכן מתאים ונכון לנו. עם הזמן, ככל שנתמיד בו, הוא יהפוך לאוטומט וכך גם לחלק טבעי מאיתנו.

כפי שאמר מהטמה גנדי: "הֶיה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולמך יותר מכל"

© כל הזכויות שמורות לאסנת בוקופצר