בננות - בלוגים / / סעודה ממשית וגם וירטואלית
הבלוג של מירי
  • מירי פליישר

    אמנית חומר ופורצלן  וכותבת. 5 תערוכות יחיד והרבה אחרות קבוצתיות. אמא לשלושה צעירים גדולים, אשה לבעל, מורה לתלמידים, סבתא לנכדים :) מאמרים  ב"מארב"  וב"ערב רב" מגזינים מקוונים על אמנות וחברה. מאמרים על אמנות ואמנות הקרמיקה. דימויים שהתפרסמו בכמה מגזינים לשירה "נתיבים" לאחרונה בלוג עבודות  מעודכן     http://mirifleisher.blogspot.com /  טלפון להתקשרות:  03-5494799 כתובת אי מייל:   בית: רחוב יהושוע טהון 8, רמת השרון 47268

סעודה ממשית וגם וירטואלית

 

 

 


לשנה החדשה  אני מקווה לבשל אהבה שקטה , נראה , אולי, כאילו וחבל על הזמן
 

להלן התפריט שיש בו הרבה מאכלים וטעמים אולי מתוך השאיפה
שאין לה סיכוי
להטעים את עצמנו בכל מטעמי העולם.
אני ממליצה לטעום מעט מכל דבר מעט ולאט.
 
מנות ראשונות-
 
גפילטע פיש משובח וחזרת מעשה בית שניקנו במכולת
הוכחות לחולשה מערערת שלמות.
 
סלמון בלימון,שמנת מתוקה ובזיליקום
מנה קטנה לכל אחד.בגלל מוגבלות  המקום בקיבתנו.
 
כבד צמחוני שמיעוט מרכיביו אינו מעיד על חסרונו
ובו-קילו בצל שטוגן לחום,אפונה ירוקה מקופסא, אגוזי מלך ומעט פקאן , טחונים יחד במטחנה שקניתי במיוחד בשבילו-הכבד הצמחוני
ויוצאת מהארון שלוש פעמים בשנה.
לא לשכוח מלח ופלפל.
מלפפון חמוץ מקופסא
להגברת הניגוד.
 מנות עיקריות-
 
 קבּב כבש וצנוברים ,עטוף במגע שמן זית
מתובל בשום, נענע וכמון מזרחי,(מזרחי זה הכי, אחי.)
 

עוף צלוי ממולא באורז אדום
אולי לזכר הקרבַיִים שאינם ובאורז- 
תפוח חמוץ,
שזיף, נענע, שברי אגוזים ושברי שיני שום.
העוף עצמו מצופה ברוטב דבש שמן זית חרדל ותבלינים  
מבחוץ ומבפנים.
עוף ממולא בכל טוב במקום החיים שהיו לו.
כמעט כמו לכתוב שירים על עופות צלויים ממולאים.
את הצלוי הזה אני מכינה בפעם הראשונה הוכחה שאני עוד גדלה
לא הכול אבוד בממלכתי החסרה.
 תוספות  
של אורז אדום ועשיר
כמו זה שנאפה עכשיו בבטנו של 
זה הנקרא עופל'ה
לכבודם של ילדים רחמנים.
כי עופל'ה זו תרנגולת טעימה,מה שמכשיר את ההריגה.
וגם
תפוחי אדמה בשמן זית  לימון רוזמרין ובזיליקום לשפע.
 
לבסוף גרעיני רימונים שקולפו ביד זקנה כמו בנעוריי
ועכשיו הן ידיי.
וליצ'י טרי .
אה  
תפוח חתוך ,דבש בקערית
ועוגת דבש במבצע מהסופר-
בינוניות משחררת.
 
הכל בתוך כלי פורצלן 
שהיו של אימי
מבית החרושת sevr'e 
עדינים ושקופים ושבריריים
כמו אצילים

ובירה ויין משובח לברכה לברכה לברכה 
 
ופיוט 
שבחרתי בשבילכם
כאן ובכל אשר אתם.
 
 

עכשיו אחרי כל הגם והעוד
מחכה  לאורחים שיבואו
וגם לאורחים הקוראים. 
 
 ולמי שמצטערת  
שעקבות המאמץ נאכלים במהירות רבה  למרות השבחים וההילולים
הצעה
להעלות את הכל לבלוג עכשיו את ומאמצייך נראים , כדברי זה שאמר "אני הייתי כאן" והטביע רגלו בחמר 
(עבודה של דן בן אמוץ בתערוכה של ציונה שימשי) 


 
 


מוקדש לעדו  ליום חתונתו עם אפרת בחירת ליבו

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 תגובות

  1. שנה טובה מירינקה לך ולבני ביתך. אחלה ארוחה עשית, אז מה עם חלק מהסופר? הסופר הוא חלק מחיינו, ולא נחליף אותו בעד שום הון שבעולם! לחיים!!!

    • מירי פליישר

      לחיים ותודה יעל

      • האלומניום בוער
        באש קרה
        אדיו
        קרח לבן כסוף
        מדגיש את חום העוף
        שמעורר את הקרביים
        והנשמה
        שנה טובה
        כן
        מגיע לנו גם קצת
        ומקווה שהיה טעים כמו התמונה והמילים
        באהבה
        מהנכר

        • מירי פליישר

          חיבוק
          הכל היה טעים רק הרימונים התבררו כזן חמוץ מה שדרש התייחסות מיוחדת לצרוף עם הליצ"י , ואנחנו כבר היינו עייפים מטעמים. כל חומר מבקש התייחסות מיוחדת. כמעט כמונו .

  2. לי עברון-ועקנין

    איזה יופי. אני רואה אצלך חסד ופיכחון וחוכמה והומור, הכול ביחד – תבשיל טעים מאוד :).

  3. היי מירי,
    תודה על ההקדשה. הצמידות הווירטואלית ממשית ממלאת את החיים שלנו. הכל קורה בשני עולמות, אחד ליד השני. ולפעמים אנחנו שוכחים איפה זה באמת קורה. כאן או כאן…
    🙂
    עידו

  4. למירלה ולכל המשפחה
    ממש נהייתי רעבה כשקראתי את התפריט
    וראיתי את הצילום
    אני ממש מרגישה את הטעמים
    שנה טובה ומתוקה.
    נורית

  5. שנה מקסימה ומגשימה מאחלת לך מכל הלב
    המון אהבה כזו שאת מפיצה סביבך שתהייה לך ואצלך בבית ובלב תמיד
    נשיקות

השאר תגובה ל עותי ביטול תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות למירי פליישר