בננות - בלוגים / / הירוק הירוק הזה (לאורה)
יעל ישראל עושה אהבה
  • יעל ישראל

    סופרת, עורכת ספרים, מבקרת ספרות וקולנוע, מנחת סדנאות כתיבה, מייסדת ומנהלת את "בננות בלוגס". זוכת פרס אס"י של איגוד סופרי ישראל לשנת 2009 על הרומן "אני ואימא בבית המשוגעות"

הירוק הירוק הזה (לאורה)

 

לבקשת אורה אני חורגת ממנהגי ומביאה לבלוג הרוח הזה את החומר. יש לי בלוג על אוכל, שם אני מקשקשת על אהבתי לאוכל ונותנת מתכונים שהמצאתי, אבל כאן קצת לא נעים. 

אבל אורה ביקשה מתכון לאורז פרסי ירוק עם הרבה עשבים, אז הנה, ביחד עם מתכון האורז הפרסי שאני הכי אוהבת, עם פולים.

 

אורז סבזי (לשישה עד שמונה סועדים)

מצרכים

שתי כוסות אורז

שקית פטרוזיליה

שקית כוזברה (אפשר לוותר למי ששונא, או להחליף בכוס תרד קצוץ דק דק)

שקית שמיר

10 גבעולי סלרי ראש

2 שתי כפות נענע יבשה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

חצי כוס מים

חצי כוס שמן, עדיף שמן זית

תפוח אדמה גדול פרוס לפרוסות בינוניות

4 שיני שום פרוסות

 

אופן ההכנה

לשים את האורז בסיר עם הרבה מים, להביא לרתיחה ולבשל עשר דקות, עד שמתרכך רק בחציו.

 

לסנן את האורז.

 

לקצוץ את כל העשבים דק (רק העלים, לא את הגבעולים), ולערבב עם האורז, המלח והפלפל.

 

ליצוק 2 כפות מהשמן בסיר, להביא לרתיחתו.

 

לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר. לשבץ ביניהן את פרוסות השום. להמליח מעט.

 

לשפוך מעל את האורז עם עשבי התיבול.

 

ליצור בעזרת סכין כמה גומות באורז, לצקת מעל בעדינות את המים ויתרת השמן.

 

לבשל חמש דקות שירתח, ואז להעביר לאש קטנה, בסיר מכוסה בדים, ולבשל שעה.

 

ואותה גרסה, אבל עם פולים

זה האורז הכי אהוב עלי. מכינים אותו בדיוק כמו האורז הנ"ל, אבל מסדרים שכבות של אורז ושכבות של פולים (משקית סנפרוסט). כל השאר אותו הדבר. יוצא גן עדן.

 

 

 

10 תגובות

  1. יעל, תודה על המתכון. אנסה ואומר לך איך יצא… זה תחום יצירתי, אולי אפילו אמנותי- בישול.

  2. למה לא נעים? אני גם רואה באוכל סוג של אמנות. רק במקום לתלות אותה על הקיר כשהיא גמורה – אני מכניסה אותה לבטן… אמנות פרקטית.
    תודה, יעל.

    • נהדר יעל, תודה!אך מאחר והיו לי אתמול אורחים חמודים הכנתי אורז עם עשבים פחות או יותר דומה, עם כל העשבים שהיו לי בבית, הצצתי במתכונים של קלודיה רודן, מה אומר, החברה טרפו את האורז, עכשיו יש לי אתגר לעשות אותו עם עשבים אחרים כמו תרד,ועם פולים ירוקים,ותפוחי אדמה בתחתית, כנראה שזה יהיה לשבת הבאה, בטוחה שיהיה מוצלח, תודה מקרב לב, יעל, שימי נא כאן את כתובת אתר המתכונים שלך , תראי מה זה השוורים אוהבים לבשל, ובעיקר לאכול טוב, במובן המענין, לחדש, לא לחזור על הקבועים.שוב תודה ושבת שלום.

    • תודה, תמי ושירי. כן, נכון, גם אוכל הוא סוג של אמנות, אני מאוד מאמינה בזה. רק חבל שלא נשארות עדויות…

  3. רונית בר-לביא

    נראה ממש טעים,
    אבל כמה חומרים וכמה שלבי הכנה,
    אללא יסטור.

    **הדבר הבא מגעיל לאללה, אבל לא צנזרתי:

    אי אפשר סתם לקחת אורז,
    להביא מוחטה שכוללת את כל אחרי חג
    המצות, ולקבל בשני שלבים אורז ירוק ?

    ** סליחה על ההומור הקלוקל

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© כל הזכויות שמורות ל