בננות - בלוגים / / פרויקט החמין הגדול!
יעל ישראל עושה אהבה
  • יעל ישראל

    סופרת, עורכת ספרים, מבקרת ספרות וקולנוע, מנחת סדנאות כתיבה, מייסדת ומנהלת את "בננות בלוגס". זוכת פרס אס"י של איגוד סופרי ישראל לשנת 2009 על הרומן "אני ואימא בבית המשוגעות"

פרויקט החמין הגדול!

 

מאוד אהבתי את הרעיון של הבלוגריות של "תופינים" ו"בצק אלים" לעשות יום מיוחד למתכוני מרק, שבו ייטלו חלק כל הבלוגרים בארץ ,המעונינים בכך. האירוע הסייברי התרחש לפני חודש, וקצר הצלחה.

 

   מאז, גם לי מתחשק ליצור אירוע מרושת בנושא אוכל, ובחרתי בחמין.

   אני מזמינה את כל הבלוגרים בכל הבלוגיות ל"שבוע חמין". אתם מוזמנים לפרסם החל מהיום ובמהלך השבוע את מתכוני החמין המוצלחים שלכם, ולאחר מכן לשים לינק לפוסט, בפוסט שלי כאן או בבלוגי בעל השולחן, כדי שכולם יוכלו ליהנות מהחמין שלכם.

 

   אז החל מרגע זה אני מכריזה על "שבוע החמין בבלוגים"!

 

   גם מגיבים מוזמנים לתת את המתכון המומלץ שלהם בתגובות.

 

(את הגרסה שלי לחמין ירוק, המורכב בין השאר מחובזה שקוטפים בשולי הרחובות, אפרסם בקרוב בעל השולחן).

 

 

6 תגובות

  1. פרויקט חורפי לעילא. לפי התחזית נראה שבחרת במועד הראוי ביותר לחמין. יש הילה מסוימת סביב החמין, אודה שעדיין לא הבנתי אותה. לשמחתי יש לנו סבתא באחוזת תזזית עם מתכון סודי, כך שלא נדרש ממני להיכנס לפרויקט שאפתני זה.
    עם זאת, חמין חובזה נשמע הרפתקני ומעורר סקרנות.
    ממתינה למתכון

  2. זה ברור שאת מבינה לליבנו, פרויקט ענק, בחיים לא יצא לי לתת מתכונים…
    אשמח להציץ לחברותי
    להתראות טובה

  3. חביב מאוד, אבל דווקא חמין הוא אחד המאכלים האלה שאני לא ממש מתקרב אליהם, בטח לא כמי שמכין (וגם כשמכינים לי אני בד"כ לוקח ביצה אחת ושני צפוחי אדמה ומתעלם מרוב המאכל). אולי בפרויקט הבא.

    • מירי פליישר

      חמין קוקוס של מירי פליישר

      אז הנה יעל כיוונתי להצעתך ורק אחרי שהייתי צריכה להציע לבני משפחתי את התבשיל בנוסח שיבהיר לקראת מה הם הולכים- "חמין קוקוס" כאמור, נזכרתי שיעל חלחלה לתת תודעתי בבלי משים . אז עכשיו התודעה נפתחה ונגלתה לא כמניפה אלא כמערכת טעמים שהשתלבה לה די טוב. כך אומרים.
      המרכיבים:
      חבילת קוקוס מגורר של 200 גר"
      חומוס גרגירים שקית 200 גר"
      אורז אדום אותה כמות לפי העין
      2 בצלים גדולים חתוכים ומטוגנים
      כוזברה הרבה
      ג"ינגר הרבה
      ראש שום מקולף(מה שמזכיר לי סיפור על כלה טרייה שניסתה לבשל עוף עם הניילון שהיה ארוז בה)
      כמה תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות גדולות
      כמה ארטישוק ירושלמי חתוכים
      כמה פלפלים צהובים חתוכים לחתיכות גדולות
      כמה גזרים מקולפים וחתוכים
      כמה חתיכות חזה עוף
      מלח, פלפל, צ"ילי חריף לפי הטעם.
      מים רותחים מידי פעם שנשתים בצמאון על ידי המושקים שבסיר .

      אז מה העיקרון של חמין? שיתבשל הרבה זמן על אש קטנה ושלא נעבוד בבישול עקב כך בשבת.
      וכאן החומוס העקשן והאורז שגם הוא לא נענה לבישול בקלות הם הבודי.
      חתיכות חזה העוף שלא נחשוש שמא חסר לנו קצת בשר השבת.
      הירקות בשביל שלא נגיד שהאוכל משמין.
      התבלינים – כוזברה,שום,בצל,ג"ינג"ר ,צ"ילי חריף מלח ופלפל – בשביל הטעמים הסותרים והמשלימים
      והקוקוס המגורר שגם הוא צריך זמן בישול ארוך בשביל הטעם ה ק ס ו ם של הקוקוס . למי שאוהב.

השאר תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר. שדות חובה מסומנים ב *

*


*

© כל הזכויות שמורות ל